E-coach en training

Een super toegankelijke manier om jezelf te helpen

Onderzoek en effectiviteit


Steeds meer mensen kiezen voor hulpverlening via internet. Een vorm daarvan is coaching via een online platform. Deze methode blijkt inmiddels zeer succesvol en is een vaste waarde geworden binnen het aanbod.


Er is de afgelopen jaren veel onderzoek gedaan naar de effectiviteit van coaching, begeleiding en training op afstand. Het blijkt dat e-coaching voor veel situaties een uitstekende en regelmatig zelfs effectievere aanpak is.

Wij zijn er van overtuigd dat voor heel veel ouders in samengestelde gezinnen een online programma heel veel voordelen heeft. En bovendien een stuk efficiënter en effectiever is.


Waarom werkt het?

Wat zorgt er nou voor dat er vaak zo snel en aantoonbaar een positief effect optreedt? En waarom werkt dit vaak nog beter en sneller dan bij persoonlijk contact in een gesprek met een coach of therapeut?

  • Achter de computer is je concentratie en focus hoog en de kans op afleiding klein. 
  • Je hoeft geen tijd, energie of aandacht te besteden aan de interactie met die ander.
  • Je kunt je eigen tijden kiezen en bent niet afhankelijk van de agenda van je coach/therapeut/mediator. Als het toch even niet uitkomt kun je zonder problemen een andere tijd kiezen en zo gewoon doorwerken aan jouw proces.
  • Je voelt je volledig op je gemak, in je eigen omgeving.
  • Je aandacht en focus kunnen dus ongestoord naar binnen, naar jouw persoonlijke situatie en jouw gedachten, emoties en gevoelens.
  • Je leest, observeert en onderzoekt je eigen gedachten en gevoelens mindful: in alle rust, op de momenten dat het jou uitkomt. Dat stimuleert en sterkt je bewustzijn en geeft je meer kracht en zelfvertrouwen.


De huidige ontwikkelingen naar aanleiding van de maatregelen rondom Corona hebben de inzet en ontwikkeling van online coaching en training in een enorme stroomversnelling gebracht. We proberen daar ook weer zoveel mogelijk goeie nieuwe dingen uit te halen die een meerwaarde kunnen bieden voor de ouders in samengestelde gezinnen.


Hieronder vind je een filmpje over e-coaching en ervaringen met e-coaching.