E-learning

Alles wat je wilt weten over leven in een stiefgezin.

Waarom E-learning?

Verwachtingen

Je bent er vast al vaak tegen aangelopen; de verwachtingen en misverstanden die er zijn over stiefgezinnen, zowel bij jezelf als jouw omgeving. En de twijfels, vragen en onzekerheden die daar uit ontstaan zijn. Om het nog maar niet te hebben over de niet altijd even vrolijke emoties die hier bijhoren.


Pittige klus

Een stiefgezin is lastig en regelmatig ook ronduit zwaar. Ik ken geen stiefmoeder die niet soms twijfelt of ze het allemaal wel goed doet. Die worstelt met het gevoel of het gebrek daaraan voor de kinderen van haar partner. Of zich afvraagt waarom dit gezin zo vaak voelt als een emotioneel mijnenveld waar er ook nog continu aan je loyaliteit getrokken wordt. 

Allemaal herkenbare dingen voor (bijna) elke moeder in een samengesteld gezin. 


Erkenning, begrip en inzicht

Wat zou je kunnen gebruiken om veel beter met de uitdagingen van een stiefgezin te kunnen omgaan?

Om te beginnen is het hartstikke belangrijk om erkenning te krijgen. Bevestiging dat jij niet gek, overgevoelig of onredelijk bent, maar dat het leven in dit soort gezinnen gewoon anders en ingewikkelder is. En dat je dat van te voren NIET voldoende hebt kunt inschatten. En dat dat NIET jouw fout is of je heel hard te verwijten valt.

Daarna is het echt heel belangrijk om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van hoe jouw gezin in elkaar zit. Hoe het voor alle gezinsleden is, wat hun persoonlijke pijnpunten en gevoeligheden zijn. Begrip en empathie voor het perspectief van de anderen is een absolute voorwaarde voor een gezonde, solide en fijne basis. Dit is trouwens het onmisbaar uitgangspunt in ieder prettig menselijk contact, maar dat terzijde...

Doordat er ruimte en begrip is voor de emoties en gevoeligheden van jou en je gezinsleden krijg je inzicht. Je kunt door die nieuwe inzichten weer nieuwe vaardigheden of strategieën leren en daarmee bijsturen naar hoe je het wél graag wil.


Voeding

Om te kunnen groeien en al die inzichten te kunnen krijgen heb je goede voeding nodig. En daarmee bedoelen we niet biologisch, gifvrij en verantwoord (hoewel dat misschien ook een heel goed idee is) maar we bedoelen dat je goede informatie en goede vaardigheden nodig hebt. 

Wij zien het daarom als het belangrijkste onderdeel van onze missie voor veel meer gelukkige samengestelde gezinnen om zoveel mogelijk relevante en goede informatie hierover met de wereld te delen. 

En dat kan op heel veel manieren, maar de meest laagdrempelige en toegankelijke manier op dit moment is via de digitale weg. We kunnen daarmee heel veel mensen bereiken, en dat is belangrijk om de noodzakelijke verandering in hoe er tegen het stiefgezin wordt aangekeken te ondersteunen.

Maar het is ook een prettige weg omdat je de kennis kunt opdoen wanneer, hoe en waar het jou het beste past.


Vrijheid

E-learning geeft een enorme vrijheid, en daar houden we van!  Je hoeft er de deur niet voor uit, de agenda is totaal flexibel, er zijn geen wachtlijsten of beperkte openingstijden en de kosten zijn super laag.
Je kunt online lessen volgen of artikelen lezen vanuit je bed, de trein, een café waar dan ook ter wereld, of aan de rand van het zwembad van je vakantiehuisje in Frankrijk. 


We willen met alle informatie, kunde en kennis die we voor je verzamelen en online beschikbaar maken een stevige positieve impact veroorzaken op zoveel mogelijk samengestelde gezinnen.

null