Vechtscheiding..... nooit een goed idee!
0 min. leestijd

Vechtscheiding..... nooit een goed idee!

Is dit jullie fundament als je aan een stiefgezin begint?

We MOETEN ons met z’n allen nog veel meer inzetten om uit vechtscheidingen te blijven. Het wordt keer op keer aangetoond dat het voor onze kinderen zo ontzettend schadelijk is!

Een schade die ze voor de rest van hun leven op achterstand zet. En dat is niet wat je voor je kinderen wilt.

Je bent zelf verantwoordelijk

Je houdt van ze en je wilt het beste voor ze. Waarom is het dan zo lastig om je als een verantwoordelijke ouder te gedragen en dat voor ogen te houden op het moment dat je uit elkaar gaat? Er echt geen enkele reden te bedenken die een vechtscheiding een goed idee maakt. Punt.

Je wordt ex-partners, maar nooit ex-ouders!

En dan….

En op een dag ontmoet je die nieuwe liefde. Of misschien was die nieuwe liefde juist de aanleiding voor jullie scheiding. Dan wil je jullie samengestelde gezin toch niet bouwen met als fundament de rokende puinhopen vol giftige dampen van je vorige relatie?

De gevolgen van een vechtscheiding zijn ook in een nieuwe relatie nog lang voelbaar en verlagen de slagingskansen van een op zich veelbelovend nieuw avontuur enorm. Ook dat is niet wat je wilt…

Lees hieronder het artikel wat ingaat op het rapport wat hierover verscheen. Lees over de gevolgen voor de kinderen. Of kijk direct naar de uitzending.

Samen kunnen we onze wereld beter maken.

https://demonitor.kro-ncrv.nl/artikelen/jeugdzorg-overspoeld-door-vechtscheidingen

Reactie plaatsen

null